Dacia Spring: Διακινούμε τραμ με την καλύτερη αναλογία ποιότητας και τιμής! - Το Dacia Fjederen παρουσιάζεται ως η προσιτή λύση για αμιγώς ηλεκτρικές κατασκευές, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη σχέση κόστους-οφέλους με έξυπνες λύσεις. Ταξιδεύουμε στην Αυστρία, (2023)

 • CASA
 • ΝΕΑ
 • ΝΕΑ

Το Dacia Spring παρουσιάζεται ως η προσβάσιμη λύση για αμιγώς ηλεκτρικές κατασκευές, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την αναλογία τιμής και ποιότητας με έξυπνες λύσεις. Ταξιδεύουμε στην Αυστρία, το ξέρουμε καλά και φέρνουμε τις εντυπώσεις μας.

 • -
 • -

Sotiris Hallasem 20.05.2023

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και εμπόδιο στην ταχεία εξάπλωσή τους είναι το κόστος ιδιοκτησίας. Στην πραγματικότητα, είναι πιο σημαντικό από παράγοντες όπως η αυτονομία, οι χρόνοι φόρτισης και το δίκτυο φορτιστή. Αν και,Στην περίπτωσή σουDaciaPrimaveraτο θέμα των υψηλών τιμών δεν υπάρχει. Ωστόσο, το ενδιαφέρον γύρω από το ρουμανικό μικροηλεκτρικό εργοστάσιο δεν περιορίζεται στο χαμηλό κόστος, καθώς είναι μια πρόταση που αξίζει προσοχής, ακόμη και χωρίς αυστηρά οικονομικά και τεχνικά κριτήρια. Η βασική αρχή που ακολουθείται απόDaciaσε όλα του τα μοντέλα είναι η απλότητα. Ιστόςαυτοκίνητα χωρίς περιττά στοιχεία, εύκολη συντήρηση και επισκευή, ακόμη και από έναν τελικό χρήστη. Βεβαίως, ο βασικός άξονας στον οποίο κινείται είναι η διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα, ώστε η τιμή να είναι προσιτή στην πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού.

Dacia Spring: Διακινούμε τραμ με την καλύτερη αναλογία ποιότητας και τιμής! - Το Dacia Fjederen παρουσιάζεται ως η προσιτή λύση για αμιγώς ηλεκτρικές κατασκευές, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη σχέση κόστους-οφέλους με έξυπνες λύσεις. Ταξιδεύουμε στην Αυστρία, το ξέρουμε καλά και φέρνουμε τις εντυπώσεις μας. (2)

Εξοπλισμός δεξαμενής παραγωγής της Dacia Primavera και την ανάγκη που θα καλυφθεί

Η άνοιξη είναι η επιτομή όλων των παραπάνω αξιών, ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά.Πρέπει να σκάψετε βαθιά για να δείτε πού έχουν γίνει παραχωρήσεις.και πώς οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές κατάφεραν να κρατήσουν χαμηλά το κόστος. Ωστόσο, πρέπει να θαυμάσετε τον δημιουργικό και διαφορετικό τρόπο σκέψης τους, είτε σας αρέσει το τελικό αποτέλεσμα είτε όχι.

Σήμερα υπάρχει ένα τεράστιο κενό στην αγορά που η Dacia έχει εντοπίσει και έχει γεμίσει πλήρως με την Άνοιξη. Με τις τιμές των αυτοκινήτων σε υψηλό όλων των εποχών, υπάρχουν πλέον λίγες εναλλακτικές λύσεις για όποιον αναζητά μίαΠροσιτό δεύτερο αυτοκίνητο για καθημερινές ανάγκες στην πόλη, που έχει και χαμηλό κόστος μεταφοράς. Εξαιτίαςτην τιμή του ρεύματος σαςDaciaστη χώρα μας υπολογίζεται ότι είναι περίπου 22.000 ευρώμετά την εφαρμογή της επιδότησης του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, αυτή η κατηγορία αγοραστών μάλλον θα πρέπει να ρίξει μια ματιά σε αυτό.

Dacia Spring: Διακινούμε τραμ με την καλύτερη αναλογία ποιότητας και τιμής! - Το Dacia Fjederen παρουσιάζεται ως η προσιτή λύση για αμιγώς ηλεκτρικές κατασκευές, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη σχέση κόστους-οφέλους με έξυπνες λύσεις. Ταξιδεύουμε στην Αυστρία, το ξέρουμε καλά και φέρνουμε τις εντυπώσεις μας. (3)

Τι είναι το Dacia;Primavera; grande-SUV ή μικρόΒ-SUV;

Σε επίπεδο ανταγωνισμού, είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει κανένα μοντέλο απέναντί ​​της, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά σε ποια κατηγορία ανήκει. Είναι αστικό crossover ή όχι; Οι κάτοικοι της Δακίας ενημερώνουν ότι δεν πρόκειται για κατασκευή αυτού του τύπου,αλλά η απόσταση από το έδαφος 151 χλστ. και τα μαύρα προστατευτικά του τόξου των τροχών παραπέμπουν σε crossover. Επιπλέον, στην Ελλάδα κατατάσσεται στην κατηγορία B-SUV, αν και οι διαστάσεις του είναι πιο κοντά στην κατηγορία A-SUV. Στην πράξη, πέρα ​​από τους στενούς ορισμούς των κατηγοριών,Εντάσσεται λίγο πολύ και στις δύο κατηγορίες., καθώς μπορεί να θεωρηθεί το μεγαλύτερο A-SUV και το μικρότερο B-SUV, ταυτόχρονα.

Ας ρίξουμε μια ματιά στους αριθμούς για να ξεκαθαρίσουμε την εικόνα: το μήκος είναι 3734 mm, το πλάτος είναι 1770 mm και το ύψος είναι 1516 mm, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2423 mm. Σχετικά μετο πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 290 ltκαι όταν τα πίσω καθίσματα είναι αναδιπλωμένα (δεν είναι τύπου split) μπορεί να φτάσει τα 620 lt. Οι μικρές διαστάσεις σε συνδυασμό με το τιμόνι, που «κόβει» πολύ, το κάνουν ιδιαίτερα ευέλικτο στην πόλη. Η ακτίνα στροφής είναι ενδεικτική, καθώς το ελατήριο Dacia χρειάζεται μόνο 9,6 m.

Dacia Spring: Διακινούμε τραμ με την καλύτερη αναλογία ποιότητας και τιμής! - Το Dacia Fjederen παρουσιάζεται ως η προσιτή λύση για αμιγώς ηλεκτρικές κατασκευές, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη σχέση κόστους-οφέλους με έξυπνες λύσεις. Ταξιδεύουμε στην Αυστρία, το ξέρουμε καλά και φέρνουμε τις εντυπώσεις μας. (4)

Από το μέγεθός του θα περίμενε κανείς ότι οι διαθέσιμες θέσεις θα είναι περιορισμένες, αλλά αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Έχουμε συνηθίσει σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα που προσφέρουν πολύ εσωτερικό χώρο, ακόμα και όταν πρόκειται για μικρότερα μοντέλα, και το ελατήριο δεν αποτελεί εξαίρεση.Στην καμπίνα επιβατών μπορούν να φιλοξενηθούν τέσσερα άτομα.. Σίγουρα δεν είναι το πιο άνετο αυτοκίνητο που μπορείς να βρεις, ειδικά αν τα μπροστινά καθίσματα είναι ψηλότερα, αλλάγια διαδρομές που προορίζονται γιαPrimavera, δεν θα υπάρξει πρόβλημα.Επιπλέον, σε περίπτωση που τα παιδιά φιλοξενηθούν στα καθίσματα, σίγουρα δεν θα παραπονεθούν ποτέ. Το πορτμπαγκάζ προσφέρει χωρητικότητα που συναντάμε σε μοντέλα ανώτερης κατηγορίας.

Η εμπειρία του να είσαι στην καμπίνα της DaciaPrimavera

Η καμπίνα δεν ξενερώνει ούτε δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις με την πρώτη ματιά. Όταν παρατηρήσετε τις επιφάνειες, σίγουρα θα καταλάβετε πώςΈχει σχεδιαστεί για να διατηρεί το κόστος εντός λογικών ορίων.. Αυτό αντικατοπτρίζεται στο σκληρό πλαστικό στην κεντρική κονσόλα, ενώ έχουν γίνει προσπάθειες να ωραιοποιηθούν ορισμένα σημεία με την επιλογή ενθέτων από συνθετικό δέρμα.

Dacia Spring: Διακινούμε τραμ με την καλύτερη αναλογία ποιότητας και τιμής! - Το Dacia Fjederen παρουσιάζεται ως η προσιτή λύση για αμιγώς ηλεκτρικές κατασκευές, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη σχέση κόστους-οφέλους με έξυπνες λύσεις. Ταξιδεύουμε στην Αυστρία, το ξέρουμε καλά και φέρνουμε τις εντυπώσεις μας. (5)

Οι επιλογές ρύθμισης για τη θέση του τιμονιού και το τιμόνι είναι περιορισμένες, αλλά μας έκανε εντύπωση αυτότο τιμόνι είναι σταθερό και δεν υπάρχει δυνατότητα διαφοροποίησηςσε βάθος, αλλά ούτε πάνω ούτε κάτω!, αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με το σώμα, μπορεί να χρειαστεί μια μικρή ρύθμιση από την πλευρά του οδηγού, αλλά όχι πολύ, καθώς έχουν επιλεγεί επιλογές και στους δύο τομείς που θα είναι άνετες για την πλειοψηφία .

Με τι εξοπλισμό έρχεται η Dacia; Primavera;

Από πλευράς εξοπλισμού πάντως, το Dacia Spring δεν έχει σοβαρές παραλείψειςοθόνη αφής 7 ιντσώνinfotainment για να βοηθήσει στη βελτίωση της εικόνας. Δεν είναι ιδιαίτερα μοντέρνο, καθώς είναι ακριβώς το ίδιο σύστημα που βλέπουμε εδώ και χρόνια στα μοντέλα της μάρκας, το οποίο καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες του οδηγού, ενσωματώνοντας τεχνολογίες όπως το Apple CarPlay και το Android Auto.Για παρκάρισμα υπάρχουν πίσω αισθητήρες και κάμερα οπισθοπορείας.. Σε συνδυασμό με τις μικρές διαστάσεις και το ελαφρύ και εύκαμπτο τιμόνι,η διαδικασία στάθμευσης είναι πολύ απλή. Ο κλιματισμός είναι χειροκίνητος (δεν υπάρχει φυσικά αντλία θερμότητας για οικονομικούς λόγους), τα φώτα είναι αυτόματα, αλλά όχι ο μόνος κεντρικά τοποθετημένος υαλοκαθαριστήρας!

Dacia Spring: Διακινούμε τραμ με την καλύτερη αναλογία ποιότητας και τιμής! - Το Dacia Fjederen παρουσιάζεται ως η προσιτή λύση για αμιγώς ηλεκτρικές κατασκευές, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη σχέση κόστους-οφέλους με έξυπνες λύσεις. Ταξιδεύουμε στην Αυστρία, το ξέρουμε καλά και φέρνουμε τις εντυπώσεις μας. (6)

Αν μας διαφεύγει κάτι στο Dacia Spring, αυτό είναι οι ποτηροθήκες και το cruise control. Ωστόσο, η πιο σημαντική περιοχή δράσης του αυτοκινήτου μπορεί να είναι η πόληαυτός κρουαζιέραελέγχω θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε αρκετές περιπτώσεις.την έλλειψή τηςαντισταθμίζει λίγο την ταχύτητα όρια, χάρη στην οποία ορίσαμε ταχύτητα που δεν ξεπερνά το αυτοκίνητο, όσο και να πατάμε το γκάζι, ώστε ο οδηγός να «ακουμπάει» το πόδι του στο πεντάλ. Φυσικά, στο τέλος του γκαζιού υπάρχει «πίσσα». Στη συνέχεια παρακάμπτεται ο περιοριστής ταχύτητας και το αυτοκίνητο επιταχύνει ελεύθερα, χαρακτηριστικό που θεωρείται απαραίτητο καθώς υπάρχει πάντα η πιθανότητα να χρειαστεί ισχυρή επιτάχυνση για να αποφευχθεί μια επικίνδυνη κατάσταση.

Dacia Spring: Διακινούμε τραμ με την καλύτερη αναλογία ποιότητας και τιμής! - Το Dacia Fjederen παρουσιάζεται ως η προσιτή λύση για αμιγώς ηλεκτρικές κατασκευές, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη σχέση κόστους-οφέλους με έξυπνες λύσεις. Ταξιδεύουμε στην Αυστρία, το ξέρουμε καλά και φέρνουμε τις εντυπώσεις μας. (7)

Από πλευράς ασφάλειας, το Dacia Spring διαθέτει 6 αερόσακους (οδηγού, συνοδηγού, πλαϊνό και κουρτίνα), φυσικά ABS καιESP, καταγραφή απώλειας πίεσης ελαστικών, βάσεις παιδικών καθισμάτων ISOfix, σύστημα ηλεκτρονικής τηλεειδοποίησης και πολλά άλλααυτόματο φρενάρισμα. Η ύπαρξη του τελευταίου είναι εντυπωσιακή λαμβάνοντας υπόψη την τιμή.και τον προσανατολισμό του μοντέλου. Μας εξέπληξε επίσης ευχάριστα αυτόΚάτω απόpisoΕίδα ρεζέρβα στο πορτμπαγκάζ, όχι κιτ επισκευής ελαστικών. Πρόκειται για μια τολμηρή επιλογή εκ μέρους των Ρουμάνων, αφού η ύπαρξη του αποθεματικού αυξάνει το βάρος (επηρεάζοντας την αυτονομία) αλλά και το επιτόκιο.

Πώς οδηγεί η Dacia στον αυτοκινητόδρομο Primavera;

Ας διευκρινίσουμε πρώτα τα παρακάτω. Το Spring στην Ευρώπη προσφέρεται σε δύο εκδόσεις κινητήρων, με τη μικρότερη να αποδίδει 45 ίππους. Ωστόσο, αυτό δεν εισήχθη στην Ελλάδα, οπότε θα επικεντρωθούμε στο λεγόμενο Extreme 65.Διατ Ακρο αναφέρεται στο πακέτο εξοπλισμού, το οποίο θα είναι το μόνο διαθέσιμο, ενώ το 65, όπως εύκολα καταλαβαίνετε, αναφέρεται στην απόδοση του. Ενώ οι 65 ίπποι αρχικά ακούγονται λίγο για ένα ηλεκτρικό, πρέπει να αναφέρουμε ότι το ελατήριο ζυγίζει μόνο 975 κιλά χωρίς τον οδηγό. Λαμβάνοντας υπόψη το χαμηλό βάρος, η ισχύς κρίνεται επαρκής, ειδικά αν συνυπολογίσουμε τη στιγμιαία απόκριση που έχουν οι ηλεκτροκινητήρες.

Dacia Spring: Διακινούμε τραμ με την καλύτερη αναλογία ποιότητας και τιμής! - Το Dacia Fjederen παρουσιάζεται ως η προσιτή λύση για αμιγώς ηλεκτρικές κατασκευές, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη σχέση κόστους-οφέλους με έξυπνες λύσεις. Ταξιδεύουμε στην Αυστρία, το ξέρουμε καλά και φέρνουμε τις εντυπώσεις μας. (8)

Όσον αφορά την οδήγηση, η αίσθηση των επιβατών είναι καλύτερη από την αναμενόμενη, με αρκετή σταθερότητα και πολύ λίγο θόρυβο.Στην πόλη, η ευελιξία του αμαξώματος και οι μειωμένες διαστάσεις, σε συνδυασμό με την άμεση αντίδραση στο γκάζι, κάνουν το πρόσωπο λευκό, ενώ ακόμα και σε επαρχιακούς δρόμους μπορεί να νιώσεις έλλειψη δύναμης. Όταν ξεπερνάτε τα 100-110 km/h στον αυτοκινητόδρομο, το επίπεδο θορύβου αυξάνεται, χωρίς όμως να ενοχλεί. Εκτός από τον θόρυβο, ένα σύντομο ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο με την πηγή Dacia είναι πολύ πιθανό. Για παράδειγμα, ένας κάτοικος Αθήνας δεν θα έχει πρόβλημα να πάει στην Κόρινθο ή στη Χαλκίδα. Θεωρητικά μπορεί να ταξιδέψει όσο θέλει, αλλά ρεαλιστικά το πεδίο δράσης της Άνοιξης δεν είναι τα ταξίδια.

Όσο για το λειτουργικό, ρυθμίζεται ανάλογα.Αντιστοιχεί στον χαρακτήρα του αυτοκινήτου.. Αυτό σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, αλλά έχει μέτρια πληροφόρηση και ουδέτερη αίσθηση. Επιπλέον, είναι σχετικά υποτονικό στο ίδιο επίπεδο, αν και οι συνάδελφοί μας στο εξωτερικό έχουν αναφέρει ότι έχει βελτιωθεί σε σχέση με τη μικρότερη έκδοση των 45 ίππων.

Dacia Spring: Διακινούμε τραμ με την καλύτερη αναλογία ποιότητας και τιμής! - Το Dacia Fjederen παρουσιάζεται ως η προσιτή λύση για αμιγώς ηλεκτρικές κατασκευές, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη σχέση κόστους-οφέλους με έξυπνες λύσεις. Ταξιδεύουμε στην Αυστρία, το ξέρουμε καλά και φέρνουμε τις εντυπώσεις μας. (9)

Δύναμη, επιδόσεις και αλλαγές στον κινητήρα της Dacia Primavera

Το Dacia Spring που θα δούμε στην Ελλάδα κινείται από έναν σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα65 ίππους καιροπή113 Το Μεξικό, που μοιάζει πολύ με αυτό που αποδίδει 45 ίππους. Για να πετύχουν την αύξηση των 20 ίππων, οι μηχανικοί της Dacia έκαναν δύο κόλπα.

Dacia Spring: Διακινούμε τραμ με την καλύτερη αναλογία ποιότητας και τιμής! - Το Dacia Fjederen παρουσιάζεται ως η προσιτή λύση για αμιγώς ηλεκτρικές κατασκευές, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη σχέση κόστους-οφέλους με έξυπνες λύσεις. Ταξιδεύουμε στην Αυστρία, το ξέρουμε καλά και φέρνουμε τις εντυπώσεις μας. (10)

Η μόνη αλλαγή που έκαναν ήταν να προσθέσουν χαλκό, που αύξησε τον αριθμό των περιελίξεων. Με αυτόν τον τρόπο, ήταν δυνατό να γίνει ο ηλεκτροκινητήρας να λάβει περισσότερη ισχύ. Η δεύτερη αλλαγή είναι αυτήτώρα ο κινητήρας μπορεί να φτάσει σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό στροφών ανά λεπτό. Από τις 8.200 σ.α.λ. του Spring 45 πήγε έτσι στις 14.700 σ.α.λ. με το Spring65. Ωστόσο, οι υψηλότερες στροφές οδήγησαν σε πτώση της ροπής (ακριβώς όπως ένας κινητήρας αερίου ή ντίζελ, όταν οι σ.α.λ. ανεβαίνουν, η ιπποδύναμη ανεβαίνει, αλλά η ιπποδύναμη μειώνεται).ροπή), το οποίο στο Spring 45 είναι 125 Nm. Για να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο άλλαξαν το μονό κιβώτιο ταχυτήτων και συγκεκριμένα την ταχύτητα πολλαπλασιασμού που από 7.162 την άνοιξη του 45 έφτασε στις 12.057 την άνοιξη του 65.αυτόςροπήτέλος όταν οι τροχοί είναι 17% μεγαλύτεροι, παρά το γεγονός ότι ο κινητήρας λειτουργεί λιγότερο από πριν.

Όλα αυτά κάνουν την Άνοιξη να συμπεριφέρεται αξιοπρεπώς σε όλες τις πιθανές συνθήκες. Η επιτάχυνση 0-50 km/h (πιο συνηθισμένη στην πόλη) διαρκεί 3,9 δευτερόλεπτα, τα 0-100 km/h γίνονται σε 13,7 δευτερόλεπτα και τα 80-120 km/h σε 13,5 δευτερόλεπτα. Τα στοιχεία για το Spring 45 είναι 5,8 δευτερόλεπτα, 19,1 δευτερόλεπτα και 26,2 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Το μόνο μέγεθος που δεν έχει αλλάξει είναιη μέγιστη ταχύτητα, ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 125 χιλιόμετρο/ χρόνος. Λειτουργεί επίσης.η απάντηση, γιατίPrimavera 45 δεν ήρθαν και δεν θα έρθουν στην Ελλάδα. Λόγω του εδάφους της χώρας με τις απότομες κλίσεις ακόμη και εντός των πόλεων, θεωρήθηκε ότι η πιο αδύναμη έκδοση δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σωστά.

Dacia Spring: Διακινούμε τραμ με την καλύτερη αναλογία ποιότητας και τιμής! - Το Dacia Fjederen παρουσιάζεται ως η προσιτή λύση για αμιγώς ηλεκτρικές κατασκευές, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη σχέση κόστους-οφέλους με έξυπνες λύσεις. Ταξιδεύουμε στην Αυστρία, το ξέρουμε καλά και φέρνουμε τις εντυπώσεις μας. (11)

Μπαταρία Dacia και αυτονομία και φόρτιση Primavera

Η απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από μια μπαταρία λιθίου NMC που κατασκευάζει η Sunwoda. Η συνολική χωρητικότητα είναι 27,4 kWh, ενώ η ωφέλιμη ισχύς είναι 26,8 kWh.Μην μετράτε κύκλο. WLTPγια μικτή χρήση από 220 χλμ Εύρος κατανάλωσης 14,5 kWh/100 χλμ, ενώ ο κύκλος WLTP είναι αποκλειστικά για αστική χρήσηΣιουδάδ έπεσε 305 χλμ. Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση μπορεί να πέσει σε εξαιρετικά χαμηλά νούμερα εάν οδηγείτε σωστά. Όταν κυκλοφορούν στο επαρχιακό δίκτυο και στην πόληείδαμε μέχρι 10,5kWh/100 χλμ, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Η κατανάλωση αυτή αντιστοιχεί σε 255 χλμ αυτονόμος. Όταν πήραμε τον αυτοκινητόδρομο και τρέξαμε με ταχύτητες κοντά στην περασμένη άνοιξη, η μέση κατανάλωση δεν ξεπέρασε τις 11,5 kWh/100 km, που ήταν συνολικά 66 km. Με τέτοιες πίστες, ο οδηγός της Dacia Spring δεν θα υποφέρει ποτέ από άγχος αυτονομίας.

Χάρη στο μικρό μέγεθος της μπαταρίας και παρά το γεγονός ότι η αρχιτεκτονική του αυτοκινήτου είναι 260 V,Η φόρτιση είναι μια διαδικασία που απαιτεί λιγότερο χρόνο από άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σε μια απλή πρίζα, ο απαιτούμενος χρόνος είναι μικρότερος από 13 ώρες, ενώ συνδεδεμένος σε επιτοίχιο κουτί μπορεί να πάρει ισχύ με ισχύ έως και 6,6 kW, με συνολικό χρόνο φόρτισης μικρότερο από 5 ώρες. Το Dacia Spring μπορεί επίσης να φορτιστεί με γρήγορο φορτιστή DC, αλλά με ισχύ μόνο 30 kW, που αντιστοιχεί σε περίπου.56 λεπτά για την επεξεργασία 0-80%.

Dacia Spring: Διακινούμε τραμ με την καλύτερη αναλογία ποιότητας και τιμής! - Το Dacia Fjederen παρουσιάζεται ως η προσιτή λύση για αμιγώς ηλεκτρικές κατασκευές, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη σχέση κόστους-οφέλους με έξυπνες λύσεις. Ταξιδεύουμε στην Αυστρία, το ξέρουμε καλά και φέρνουμε τις εντυπώσεις μας. (12)

Σύνδεση και έλεγχος από κινητό

Παρά την επιμονή να διατηρηθεί το κόστος σε χαμηλά επίπεδα,αυτός Dacia Primaveraέχει και έξυπνες λειτουργίες μέσω κινητού τηλεφώνουΑπό την αντίστοιχη εφαρμογή, ο χρήστης μπορεί να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο, να δει πού βρίσκεται, το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας, καθώς και πληροφορίες όπως η αυτονομία, ο χρόνος που απομένει για την ολοκλήρωση της φόρτισης, τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει και πότε τα επόμενα το ένα θα είναι.. Τεχνικός έλεγχος. Ο χρήστης μπορεί επίσης να σταματήσει και να επανεκκινήσει τη μεταφόρτωση.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό που έχει η εφαρμογή Dacia για την άνοιξη είναι η προετοιμασία που μπορεί να γίνει στο αυτοκίνητο, π.χ.ενεργοποίηση του συστήματος κλιματισμού, έτσι ώστε όταν ο οδηγός μπαίνει στην καμπίνα, να είναι ήδη ψύχεται ή θερμαίνεται (ανάλογα με την εποχή). Ο λόγος που εντυπωσιαστήκαμε είναι διπλός. Ένα μέρος αφορά το ότι βρέθηκε σε ένα αυτοκίνητο με φιλοσοφία οικονομικά αποδοτική. Το δεύτερο μέρος αφορά τον τρόπο που το έχει εφαρμόσει η Dacia, κάτι που δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχουμε δει πριν.

Dacia Spring: Διακινούμε τραμ με την καλύτερη αναλογία ποιότητας και τιμής! - Το Dacia Fjederen παρουσιάζεται ως η προσιτή λύση για αμιγώς ηλεκτρικές κατασκευές, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη σχέση κόστους-οφέλους με έξυπνες λύσεις. Ταξιδεύουμε στην Αυστρία, το ξέρουμε καλά και φέρνουμε τις εντυπώσεις μας. (13)

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το σύστημα κλιματισμού είναι μηχανικό και όχι ψηφιακό, επομένως η θερμοκρασία και η ένταση του αέρα δεν μπορούν να ρυθμιστούν εξ αποστάσεως. Αυτό που κάνει λοιπόν ο οδηγός είναι, πριν βγει από το αυτοκίνητο, παίρνει τα δύο χειριστήρια εκεί που θέλει να τα βρει όταν επιστρέψει στο πιλοτήριο, για παράδειγμα. το επόμενο πρωί. Μετά το αυτοκίνητο σβήνει κανονικά.Όταν θέλετε να βγείτε την επόμενη μέρα ή μετά από μερικές ώρες, πατάτε το κουμπί ενεργοποίησης κλιματισμού στο κινητό σας τηλέφωνο. Μετά από αυτό, το σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί με χρονικό όριο 10 λεπτών. Έτσι η θερμοκρασία θα μείνει στα επιθυμητά επίπεδα, σίγουρα δεν έχει την ακρίβεια ψηφιακού συστήματος, αλλά τον χειμώνα μπαίνεις σε ένα αυτοκίνητο που είναι ήδη ζεστό και το καλοκαίρι είναι ήδη δροσερό. Καινοτόμος σκέψη για αποφυγή κόστους.

Ακροεμφάνιση από την DaciaSpring

Στην Ελλάδα, το Dacia Spring έρχεται αποκλειστικά με το πακέτο εξοπλισμού Extreme, το οποίο περιλαμβάνει μπάρες οροφής,μέρη βαμμένα σε χάλκινο χρώμα όπως οι καθρέφτες και το κεντρικό τμήμα των ζαντών αλουμινίου, φώτα ημέρας LED και λαβές στο χρώμα του αμαξώματος, μεταξύ άλλων.

Dacia Spring: Διακινούμε τραμ με την καλύτερη αναλογία ποιότητας και τιμής! - Το Dacia Fjederen παρουσιάζεται ως η προσιτή λύση για αμιγώς ηλεκτρικές κατασκευές, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη σχέση κόστους-οφέλους με έξυπνες λύσεις. Ταξιδεύουμε στην Αυστρία, το ξέρουμε καλά και φέρνουμε τις εντυπώσεις μας. (14)

Το Dacia Spring δεν είναι ένα αυτοκίνητο που προκαλεί δέος με μία μόνο λειτουργία. Δεν είναι το πιο γρήγορο, το πιο άνετο ή το πιο προηγμένο τεχνολογικά.Είναι φτιαγμένο για να το μεγιστοποιεί βαλέριαπρος την χρήματα, σε μια εποχή που οι εντυπώσεις αποτυπώνονται με έξυπνες λύσεις που καλύπτουν τις περισσότερες από τις ανάγκες αυτού του αγοραστή, με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. Σίγουρα δεν υπερέχει σε κανέναν τομέα εκτός από την κατανάλωση, καθώς μπορεί να κινηθεί έως και (γύρω στα) 2 ευρώ/100χλμ, αλλά είναι άκρως ικανοποιητικός στα περισσότερα σενάρια χρήσης. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και το Spring 45, χωρίς αυτά τα χαρακτηριστικά και τον εξοπλισμό, κατέγραψε περισσότερες από 110.000 πωλήσεις στην Ευρώπη μέσα σε δύο χρόνια.

Ίσως τα 22.000 ευρώ που εκτιμάται ότι θα κοστίσουν στην περίπτωση της Ελλάδας μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνονται ένα σημαντικό ποσό, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τιμές των αυτοκινήτων αυξάνονται, ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι γενικά πιο ακριβά από τα θερμικά και ότι το κόστος χειρισμού και συντήρησης θα να είναι απειροελάχιστα σε σχέση με οποιοδήποτε θερμικό, αλλά καιΣυνεχώς μεταβαλλόμενη τονική εικόνα με σαφή προτίμηση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα., ίσως αυτή η τιμή φαίνεται πολύ καλή. Αν είναι ακόμη μικρότερο, θα μπορούσε να είναι το καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς για τα λεφτά του.

Ειδήσεις αυτοκινήτου: Δείτε όλα τα σημερινά νέα εδώSupermini με κατανάλωση 5,3 lt/100 km, μηδενικούς φόρους και τιμή κάτω από 16.000€ - Τι είναι;Τα 3 πράγματα που πρέπει να έχετε πάντα στο αυτοκίνητό σαςΒίντεο: Ο μηχανικός αυτοκινήτων που χρησιμοποιεί τούβλα και κονίαμα!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο GOELÉTRICA
Μάρκες:
 • DACIA
Κρεμάστε ετικέτες:
 • Dacia
 • ανοιξιάτικη ντάκα
 • ακραίο ελατήριο dacia
 • ηλεκτρικός
 • Οδηγούμε Dacia Primavera
συνδέσεις

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated: 06/07/2023

Views: 6255

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.